8+1 dôvodov, prečo milujem Hry o život

6:22

Ahojte. Vítam vás pri dnešnom článku. Naozaj veľmi sa ospravedlňujem za svoju (ne)aktivitu, no prázdniny si momentálne vychutnávam bez obrazovky počítača. Ešte pred prázdninami som spomínala, že toto leto sa okrem iného ponesie i v znamení re-readingu Hier o život. Stalo sa tak a... Do príbehu som sa znova (už asi po desiaty raz, ak počítame aj filmy) zamilovala. Nie, nenapíšem vám tu recenziu na každý diel, tie tu boli už pred piatimi rokmi. Dnes to bude jednoducho 8+1 dôvodov, prečo milujem Hry o život, i keď myslím, že jeden z nich je vám známy. Hry o život sú úžasné!
!budem sa snažiť spojlerovať čo najmenej, no budete veľmi ovplyvnenými mojimi myšlienkami, takže ak ste knihu nečítali, odporúčam vám urobiť si vlastný názor!

1. Panem, veľkolepý Panem
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gif hunger games panem
"Bola to vojna, strašná vojna. No Panem vstal z popola ako fénix a na pripomienku tejto udalosti sa obyvatelia Sídla rozhodli usporiadať Hry o život. Jedno dievča a jeden chlapec z každého kraja. 24 vyvolených, no iba jeden víťaz, ktorý sa stane pripomienkou toho, že Sídlo vždy zvíťazí." Áno, Suzzane vytvorila vskutku úžasne krutý svet plný biedy a nespravodlivosti. No ten najkrutejší systém môže byť zároveň tým najkrehkejším. Dokonca taký krehký, že ho dokáže zničiť pár bobúľ.

2. To jedlo môžeš vyvrhnúť
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gif capitol party
Vitajte, vitajte. V tom najdokonalejšom meste pod slnkom, Sídle. Obrusy sú tu z mahagónu, jedlo dodávajú ostatné kraje, móda je tu ako na prehliadkovom móle a každý si tu môže robiť čo len chce. Á, zabudla som na úplne najlepšiu časť. Každý rok sa tu usporiadávajú Hry o život a vy sa môžete v priamom prenose pozerať na to, ako sa deti z ostatných krajov navzájom zabíjajú. Taká nesmierna zábava. No nechceli by ste tu žiť? Tak, a nech vás vždy sprevádza šťastena.

3. Dievča v plameňoch
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gif katniss
Zábavná, urozprávaná, milá, úctivá a zlatá. O Katniss reč určite nie je. Vlastne, Katniss je úplným opakom všetkých vlastností, ktoré som tu vymenovala. A hoci jej drzosť a neschopnosť zorientovať sa vo vlastných citoch a pocitoch (veď predsa, ona má na práci dôležitejšie veci) ma občas privádzali do šialenstva, sú to práve veci, ktoré ju robia takou nezabudnuteľnou. Katniss- obetavá sestra, zamilovaná hviezda, dievča v plameňoch, drzá strelkyňa a hlavne naša drozdajka.

4. Pekárov syn
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gif peeta
Peeta je umelcom, maliarom a pekárom. Vždy spí pri otvorenom okne a nesladí si čaj. Topánky si vždy viaže dvomi uzlami a jeho obľúbená farba je oranžová. Ako západ slnka. Peeta je svetlom, nádejou a človekom, ktorý svojim veľkým srdcom dokáže skrotiť aj vysoké plamene. Rozdáva a ochraňuje ľudí, ktorých miluje. Pretože to je to, čo on robí. Miluje.

5. Zostaň so mnou 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gif katniss crying
Množstvo emócií. Smiechu. Sĺz. Pohladenia duše. Radosti. Smútku. Lásky. Hnevu. Strachu. Nádeje. Stále dookola. No to je v poriadku. Sú aj horšie hry. 

6. Ľúbiš ma. Pravda, alebo lož? 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gif love hunger games
Nie, verte mi, hry kde sa 24 deciek navzájom zabíja nie sú presladené. No ako povedal jeden známy čarodeník, najlepší riaditeľ Rokfortskej strednej školy čarodejníckej v dejinách, šťastie a lásku môžeme nájsť i v najtemnejších momentoch nášho života. 

7. If we burn, you burn with us!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gif hunger games rebellion
(tá tá tá tá) Rebélia a vojna ožívajú. Šíria sa ako plamene ohňa, nezadržateľne rýchlo. Vojna je zlá vec, no bojovať za spravodlivosť a svoje práva je správne. Nebude to ľahké, no oheň už je chytený. 

8. Hlásim sa dobrovoľne!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gif hunger games katniss and haymitch
Prekvapivých častí ako táto bolo mnoho. Príjemné či menej príjemné, plné citov či chladné, jednoducho to sú prekvapivé momenty, ktoré zametajú (dovolím si povedať) s našimi citmi. No presne takéto momenty robia knihy výnimočnými. A Hry o život sú jednoducho výnimočné.

8+1. Strom obesenca
Číslo osem je mojim najobľúbenejším a tak nejak som pri ňom chcela aj ostať. No viete, kedy mám tie najväčšie "hunger games feels"? Keď počujem túto pieseň. Lebo ona to dokáže vyjadriť lepšie ako ktorékoľvek slová. Započúvajte sa do jej tónov a budete ohromení.

A čo na nezabudnuteľných Hrách o život milujete vy?
Keleka

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Ach, no či ti poviem, táto séria je DOKONALOSŤ! Plná myšlienok, hodnôt, zvratov, nezabudnuteľných situácií a emócií. Všetko, čo si napísala vo mne zobudilo spomienky a mám takú chuť sa do všetkého opäť začítať...zbožňujem tú sériu♥^.^♥ Prepánajána, a je vôbec ešte niekto, najmä čo sa týka knihomoľov, kto toto nečítal?! O.o Hádam nie! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, presne tak :D Hry o život proste nie sú "nejaká knižná séria". Tie knihy ohromili, zmenili a vykresali naozaj veľké množstvo z nás a otriasli celým svetom ♥ Sú nezabudnuteľné!

      Odstrániť

Popular Posts