Neknižnečný príbeh/ knihy na moje leto 2017

11:22


Ahojte!  Vítam vás pri článku s názvom Neknižnečný príbeh. Mojim zámerom je vám predstaviť môj neknižnečný príbeh- skoro nekonečný zoznam kníh na toto leto. Minulé letné prázdniny boli, čo sa týka počtu prečítaných kníh, strašné (prečítala som menej knižiek ako za také isté obdobie cez školský rok), preto som si tento rok dala záväzok "iba" 10 kníh, ktoré chcem prečítať. Každopádne, poďme na to.

1. Trón zo skla (4 knihy)
» Séria o nájomnej vrahyni Celaene Sardothien, plná tajomstiev, nespútanej vášne, krutosti a zloby, umlčanej mágie a dýky, ktorá sa nezastaví pred ničím.
» Zatiaľ som prečítala prvé dva diely a boli bravúrne. Najviac ma však motivuje kniha Na dvore z tŕňov a ruží, ktorú som práve dočítala a... Do Sarah a jej štýlu písania som sa úplne zamilovala. Takže Adarlan, teš sa!

2. Thirteen Reasons Why
» Samovražda, 13 kaziet a príbeh o tom, ako i tá najmenšia vec môže byť jedným z dôvodov prečo.
» Naozaj veľmi túžim po prečítaní si tejto knihy, hlavne kvôli tomu, aby som si na knihu a všetky témy, ktorých sa dotýka, urobila vlastný názor. Chcem vidieť, či je táto kniha naozaj hodná všetkej tej pozornosti. Posledným dôvodom, prečo si knihu chcem prečítať je, že si chcem pozrieť seriál a viem, že kniha jednoducho musí byť prvá. Inak to nejde.

3. Alex & Eliza
» Príbeh odohrávajúci sa v 18. storočí. Dievča zo skrachovanej rodiny, ktoré je neustálou bojovníčkou za ženy a ich práva. Bojovník za svoju vlasť, Alexander Hamilton. A ich príbeh lásky.
» Na túto knihu som narazila úplnou náhodou a veľmi ma zaujala (čo si budeme klamať) svojou obálkou. Angličtina v nej síce nie je najľahšia, ale tento rok doslova lámem svoje vlastné rekordy s počtom prečítaných anglických kníh, takže som sa do toho nejak dostala. A zatiaľ moje pocity môžem opísať ako "pomalé zamilovávanie sa".

4. Hry o život (3 knihy)
» V knihe Hry o život vás čaká nemilosrdný Panem, reality show, silná bojovníčka, milujúca sestra, pekárov syn, najlepší priateľ a ešte mnoho ďalších vecí, na ktoré len tak nezabudnete.
» Mám naozaj veľkú chuť, dať si cez tieto prázdniny re-reading Hier o život- jednej z mojich najobľúbenejších knižných sérií. Neviem ako, ani prečo, jednoducho chcem znova zažiť tie smrtonosné hry o život.

5. Nočný cirkus 
» Cirkus, ktorý prichádza bez varovania a je ladený do čierno- biela. Cirkus, ktorého dvere sa otvárajú za súmraku a zatvárajú za úsvitu. Nič viac vraj vedieť nepotrebujem.
» Tak veľa ľudí miluje túto knihu, že by som nezniesla neprečítať si ju. Dúfam len, že budem milo prekvapená a minimálne tak zaľúbená do deju knihy a postáv, ako sú oni.

Ak by som sa predsa len v lete nesmierne prekonala, plánujem si prečítať aj The DUFF, Adulthood is a myth, Zlodejku kníh a Kroniky Narnie (čo by bolo spolu 20 kníh, takže veľmi silno pochybujem). Držte mi preto palce minimálne tak, ako veľmi ich ja držím vám. Prajem vám krásne leto plné nezabudnuteľných spomienok, oddychu a dobrých kníh.
Keleka

You Might Also Like

2 komentárov

  1. U mňa taktiež vyhráva kniha nad seriálom Thirteen Reasons Why...to jednoducho musí byť a až potom seriál :D Júj, Hry o život, moja obľúbená séria, však ja som na tom závisláčila! Pamätám si, že som si celú sériu kúpila k mojim 18.narodeninám a po nociach som ani nespávala a len čítala a čítala...bravúrna séria!♥♥♥
    Zlodejka kníh je prekrásna kniha, zbožňujem ju a určite odporúčam ;)) A držím palce, aby všetky plány dopadli podľa tvojich predstáv...uži si prázdniny! ^.^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prečítať si knihu skôr, ako pozrieť film/ seriál je podľa mňa vždy tou najlepšou voľbou, pretože kniha v sebe ukrýva naozaj niečo viac. Ja si pamätám, že Hry o život som naposledy čítala asi pred 3 rokmi a zbožňovala som každú jednu stránku a každého, kto ju za niečo skritizoval (moja mamka) som posielala do preč :D A samozrejme, stále som básnila iba o tom, aký je Peeta úžasný!
      Zlodejku kníh mám už v hľadáčiku veľmi dlho, a jednoznačne sa k nej tento rok musím dostať. Každopádne, veľmi ďakujem, z tohtoročných prázdnin sa budem snažiť vyťažiť čo najviac a zároveň si chcem oddýchnuť a psychicky sa pripraviť na ďalší školský rok... Dúfam, že si užijem čo najviac slniečka a že na prázdniny 2017 budem spomínať ešte pekne dlho!

      Odstrániť

Popular Posts