Chcem, chcem, toto chcem! / O vysokej budove, či veľmi divokej piesni

10:28

Aloha, vitajte! Tentokrát pri mojom novom meme (budeme to tak nazývať, lebo originalita mi málinko došla) Chcem, chcem, toto chcem! Milujem ten názov, tak dúfam, že sa to vydarí a nezapadne to prachom. Ak budem mať na srdci nejakú knihu, alebo aj film, či album, objaví sa tu. Je to hlavne kvôli tomu, aby ste sa mohli inšpirovať. Budem sa tu snažiť dávať aj nejaké pikošky k tým veciam- chápete, aby som nebola suchá ako dvojtýždňový chlieb. Pár vecí som si už pripravila, takže let´s du it!!! :)



Tisící patro - Katherine McGee - Sci-fi
  


» New York, ako sme ho ešte nikdy nemali možnosť vidieť. Manhattan 2118. K nebu sa týči tisíc- poschodová veža.  V prostredí neuveriteľného pokroku žije 5 tínedžerov, ktorí sa snažia byť na vrchole. Lenže zabudli na to, že z takej výšky existuje iba jedna cesta: dole. 
» Myslím, že ste práve pochopili, prečo tú knihu tak veľmi chcem (okrem toho, že o nej básnila Sasha Alsberg :)). Obálka vyzerá fantasticky (táto česká je rovnaká ako originál) a anotácia znie veľmi tajomne a to mám ja rada. Hlavne ten koniec- taký PUFF.) Nenapíšem vám nič iné, len že ju veľmi chcem


Katherine McGee
» Pochádza sa z Houstonu (Texas) a študovala anglickú literatúru a francúžštinu na univerzite v Stanforde. Pracovala ako editorka, keď v jej hlave vznikla predstava 1000 poschodovej budovy. 
» Nemám tušenie, ako dlho by to mohlo trvať, no šušká sa o tom, že z tejto knihy raz bude seriál.
» Druhý diel vyjde v USA už 29 augusta 2017. :) Je názov bude The Dazzling Heights.





Divoká píseň - Victoria Schwab - Young Adult
  
» Napínavé prerozprávanie príbehu Rómea a Júlie. Temné mesto Verity, kde nájdeme všetko, len nie bezpečie. Pretože monštrá sa skrývajú v tieňoch. A čo sa stane, keď sa stretnú Kate a August, dvaja ľudia, ktorí by mali proti sebe bojovať? Ich mesto sa rozpadáva a jedine oni dvaja môžu pomôcť.  
» Victoria Schwab je v poslednej dobe veľmi omieľané meno. Všetci milujú jej knihy a tak je prirodzené, že po nich chcem chňapnúť aj ja. Na túto knihu som zatiaľ počula samú chválu. Všetci sčítaní ľudia si zamilovali toto YA bez romantiky. Takže som naozaj veľmi zvedavá a dúfam, že keď sa k nej dostanem ohuŕi ma ako všetkých ostatných. 


Victoria Schwab
» Americká fantasy autorka, ktorá miluje písanie a rozprávanie príbehov. Napísala napríklad aj Temnější tvář magie
» Druhý diel série Monstra z Verity vyjde 13 Júna 2017 (v USA) a bude mať názov Our Dark Duet



Nočný cirkus - Erin Morgenstern - Fantasy

» Cirkus prichádza nečakane, bez varovania. Nikto nepredpokladá jeho príchod a nikto nevie kedy odíde. Cirkus jednoducho stojí tam, kde včera nebol. Na tabuli pripevnenej pred vchodom cirkusa stojí- Otvárame za súmraku, zatvárame za úsvitu.
» Adrián sa do tejto knihy do slova a do písmena zamiloval. Ja chcem tiež. Tá kniha vyzerá úchvatne a dosť veľa ľudí ju miluje. Najhoršie na tom je, že kniha (vydaná v roku 2012) je u nás vypredaná. (Ak by ste sa jej niekto chceli zbaviť, kľudne napíšte.)



Erin Morgestern 
» Vyrástla v Massachusetts a študovala umenie. Momentálne býva na Manhattane aj so svojim manželom :) a miluje miešané kokteily. 
» Táto kniha sa v budúcnosti možno takisto stane filmom, no nevyzerá to príliš ružovo. 



Balerína



More Life - Drake
Keď kliknete na obrázok, budete si môcť More Life aj vypočuť :)

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Na Baleríne som bola v kine - je to veľmi milá jednoduchá rozprávka, počas ktorej som sa nesmierne bavila, radosť pozerať! Určite na ňu upriam svoju pozornosť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi krásne ďakujem za tip! Ja som si ju všimla práve v kine, keď dávali tie pred-trailery :) a hneď sa mi zapáčila. Keďže som dieťa z éry 12 tancujúcich princezien, na túto rozprávku si jednoducho čas nájdem. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Popular Posts