(Štvor)Mesačný Prorok VIII. (marec 2018)

12:15

To bola teda doba! Ani sa mi nechce veriť, že už prešli 4 mesiace od toho, čo som naposledy písala Mesačný prorok. A keďže za týchto uplynulých pár desiatok dní sa toho stalo naozaj mnoho, bude mi dnes veľkou cťou napísať o tom, čo sa stalo V Krajine Kníh (a v krajine Teri :)).

Adulthood Is a Myth by Sarah Andersen Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt univerzita výnimočných skúška bux 1984 by George Orwell Eragon by Christopher Paolini Dash & Lily - Kniha přání by Rachel Cohn How the Grinch Stole Christmas! by Dr. Seuss Vánoční koleda by Charles Dickens Far from the Madding Crowd by Thomas Hardy  Harry Potter 3 - A väzeň z Azkabanu, 3. Harry Potter 4 - A ohnivá čaša, 3. vydanie Harry Potter 5 - A Fénixov rád, 3. vydanie Sarah J. Maasová: Búrka v impériu (Trón zo skla 5)
A hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, v posledných mesiacoch (hlavne v decembri) aj mne na dvere zaklopal nechcený hosť zvaný čitateľská kríza. Možno to bolo preto, lebo som potrebovala akýsi oddych od neustáleho čítania a možno iba dôsledok akéhosi stresu, no nedokázala som čítať toľko ako zvyčajne a čo sa týka blogu, bola to neskutočná slabota. Ja som sa do ničoho nútiť nechcela a preto som to jednoducho nechala plynúť. A potvrdila som si, že čítanie a blog sú jednoducho súčasťou môjho ja. Každopádne, na prelome rokov 2017 a 2018 som prečítala 13 kníh.

Adulthood is a myth (en, #1)/ Sarah Andersen☕☕☕☕ #komix
Pokiaľ ste aj vy jedna zo špeciálnych vločiek, túto knihu si užijete naplno. Táto kniha totiž ukazuje presne tú divnú časť môjho ja, ktorú aj napriek svojej, nazvime to jedinečnosti, milujem. Ako stvorená pre dlhé svetrové noci!

Univerzita výnimočných (#1)/ Joelle Charboneau ☕  #dystópia
Všetci milovníci Hunger Games a podobných dystópií, toto si nemôžte nechať ujsť. Tento príbeh totiž hovorí príbeh mladého dievčaťa, ktoré sa dostalo na tajomné a kruté skúšky Univerzity výnimočných, v ktorých môže získať slávu tak rýchlo, ako stratiť život. A áno, znie to nesmierne klišoidne, no zároveň... Nemohla som sa od toho odtrhnúť! 
1984(cz)/ George Orwell☕ #klasika
Naozaj nikdy vo svojom celučičkom živote som nečítala niečo podobné. Kniha 1984 bola o  muža, ktorý žije v svete prísneho režimu, v ktorom je každý jeho krok monitorovaný, a každé slovo zaznamenané. A on sa pokúsi ten režim oklamať. Bolo to brilatné. Od štýlu písania až po dej. Celý tento príbeh bol pre mňa neopísateľným zážitkom. 
Eragon(#1)/ Christopher Paoliny ☕☕ #fantasy
Táto fantasy séria ležala na mojej TBR poličke tak dlho, až to ani nie je možné a koncom novembra som si povedala, že to konečne zmením. A hoci som si túto honbu dračích jazdcov celkom užila, pre mňa osobne to nebolo nič dychberúce. Viem, že raz tomu skúsim dať šancu, pretože veľmi chcem, aby som si tú sériu zamilovala. Takže hádam raz.
Dash & Lily´s book of dares(en)/ David Levithan, Rachel Cohn ☕☕ #romantika
Kým som sa úspešne prekusla Eragonom, už za oknami poletoval sniežik a všetko naokolo voňalo perníkmi. Takže mne, večnej milovníčke svetielkujúcich sviatkov, nezostávalo nič iné, ako pustiť sa do niečoho číro Vianočného. Môj pohľad padol na túto romanťárnu s príbehom o dvoch veľmi zaujímavých hrdinoch. Bolo to sladké, no nezobralo to moje srdce. A nehľadne na to, ako veľmi psychopaticky to znie, ja chcem, aby mi to zobralo srdce!
The Grinch(en)/ Dr. Seuss☕☕ #detská
Pri veľkom vianočnom upratovaní som siahala po audioknihách a jednou z nich sa stala i poviedka pána Grincha. Zabavilo ma to, váľala som sa od smiechu a dodalo mi to aj hodný kus vianočnej nálady, takže svoj účel si to splnilo. A odteraz to budem počúvať každé Vianoce!
Vianočná Koleda(cz)/ Charles Dickens ☕☕ #klasika
Druhou audioknihou, ktorú som si vypočula, bola Vianočná koleda. Hoc som tento príbeh počula a videla snáď už v tisícich podobách, starý držgroš a duchovia Vianoc moje srdce vždy urobia namäkko.
Far from the Madding crowd/ Thomas Hardy ☕☕ #história&romantika
Túto knihu som vyhrala na olympiáde a keďže to vyzeralo celkom sľubne, rovno som si ju prečítala. Historická romantika sa mi vždy nesmierne páčila a preto bol i tento príbeh veľmi príjemný. Riešil sa v ňom hate-love vzťah medzi hlavnými hrdinami, spoločenské problémy a cesta hlavnej hrdinky k tomu pravému. Veľmi pekný príbeh, raz si určite prečítam i celú verziu (toto bola iba taká skrátená).
Harry Potter/ J. K. Rowling☕☕ #fantasy 
Pokiaľ ste o tom ešte náhodou nepočuli (cháp ako, pokiaľ ste na mojom blogu 2 sekundy), každé Vianoce čítam Harryho Pottera. Stalo sa to akousi mojou tradíciou a dúfam, že to skúsite aspoň raz, pretože čítať o kúzelnom Rokforte pri svetle vianočných svetielok a snehových vločkách poletujúcich za oknom je jednoducho neuveriteľne krásne. 
Búrka v impériu (#5)/ Sarah J. Maas☕☕ #fantasy
Ak ste ešte nevideli moju nevýslovnú lásku k Sarah J. Maas, na mojom blogu ste zrejme ešte menej ako 2 sekundy, pretože som s tým už doslova otravná. Jednoducho a v skratke, milujem Trón zo skla, všetku tu mágiu, dokonalo- nedokonalé postavy a akčný dej. A budem vás s tým otravovať, až kým si to neprečítate. 


Lady Bird
Image result
O filme Lady Bird som toho počula už naozaj mnoho a dlhý čas som sa chcela presvedčiť, či je to naozaj také úžasné. Zo začiatku som bola veľmi rozpačitá zo všetkého, čo sa tam deje, no pomaly som sa začala dostávať do obrazu života veľmi neobyčajného dievčaťa. Bolo to naozaj veľmi vtipné a film veľmi prirodzenou cestou riešil veci ako vieru, homosexualitu a chudobu. Celkovo film nehodnotím ako skvost, ani nič prevratné, no malo to niečo do seba. 
Špina
Image result for špina
Ďalší film, ktorý som videla bol slovenský a naozaj sa mi veľmi páčil. Je to vlastne príbeh o tínedžerke, ktorá fláka školu, má postihnutého brata a tak nejak sa spolu so svojou rodinou pretĺka životom. Až kým jedného dňa nie je pošpinená a kvôli pokusu o samovraždu poslaná na psychiatriu. Bolo to naozaj veľmi tvrdé, podané bez servítky a predovšetkým hlboké. 
+ som videla naozaj množstvo Vianočných filmov, no myslím, že tie ste už aj tak všetci videli minimálne 10 krát 
Dark
Nemecko, 2017- , NETFLIX, Baran bo Odar, IMDb /akcia, napätie, mystéria/
Seriál Dark sleduje malé nemecké mesto Winden, v ktorom sa začnú diať veľmi zvláštne veci. Všetko začína samovraždou v malom, opustenom sklade a pokračuje záhadnými zmiznutiami detí. A presne tak, ako minulosť ovplyvňuje budúcnosť, začne budúcnosť ovplyvňovať minulosť.

Tento seriál je presne to pravé orechové pre všetkých fanúšikov mystérie a Stranger Things. Bolo to neskutočne dobre premyslené a moja myseľ sa nestačila čudovať. Skvost. 


Za uplynulé štyri mesiace som zažila život. Pracovala som najtvrdšie vo svojom živote, no zároveň som prekvitala emóciami ako nikdy v živote. Naučila som sa viac si vážiť maličkosti, srdečnejšie sa usmievať na ľudí, ktorí to potrebujú a išla som si za svojím šťastím. A hoci blog išiel občas na druhú koľaj (priznávam, že občas to nebolo až tak potrebné) a v uplynulých mesiacoch som zažila neskutočne veľa sklamaní, napriek všetkým dnám a priepastiam, sa cítim šťastná. Pretože tak nejak viem, že takto to má byť. 

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Ak by som mohla, tak by som ťa silno objala za ten tip na seriál Dark, ale poďme pekne od začiatku :D
    Som taká rada, že sa ti tvorba od Sarah páčila a veľmi ma zaujala kniha 1984 - mohlo by to byť zaujímavé,nevšedné čítanie, takže sa na to musím pozrieť detailnejšie...
    Lady Bird som začala pozerať, no nedokázala som dopozerať - neviem, mňa to vôbec nechytilo a ktovie, či sa k tomu ešte vrátim. Zaujímalo by ma, prečo to bolo vlastne nominované na Oscara O.o
    Nuž, a tu sa dostávame k tomu mega DOKONALÉMU seriálu♥♥♥ Ach, už som ani nedúfala v to, žeby ma niečo tak ako Stranger Things dokázalo nadchnúť a pozrimeže sa, máme tu Dark! Ja neviem, ale istým spôsobom mi to dokonca príde lepšie ako práve Stranger Things, viac reálnejšie a tá atmosféra, ktorá je budovaná už od prvej časti je, ach, neopísateľne skvelá! Rovnako ako i hudba, herci, zostrihy, kamera, scenár...!skrátka všetko!...nedokážem tomu nič vytknúť. Som momentálne na piatej časti a neviem si ani predstaviť, ako sa s tým tvorcovia ešte vyhrajú. Ako i ty píšeš, je to skvost! Takže ešte raz, ĎAKUJEM ti za to, že si sa s ním s nami podelila♥^.^♥
    Teším sa s tebou, že sa i ty tešíš. Aj ja som mala posledné dni/týždne/mesiace naozaj poväčšine zlé, vždy tu bola tá nádej, že sa ukážu slnečné lúče ;) Drž sa a prajem ti veľa krásnych dní, množstvo maličkostí, ktoré ťa rozveselia a chuť do písania, blogovania i čítania. Maj sa krásne a teším sa nové články :*

    P.S.: Zbožňujem, ako sa vieš vyhrať s vizuálom článkov - máš môj obdiv!!!♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oh Mony, ty si tak neskutočne pozitívny človiečik :) komentáre ako tvoje jednoducho vždy dokážu odohnať všetky zlé myšlienky ♥
      V komixoch od Sarah som našla kúsok svojho ja, a stále nechápem, ako dokázala do knihy dostať toľko vecí, ktoré normálne robím! Ja osobne som od Lady Bird čakala niečo viac, no možno je to spojené aj s tým, že som si najprv pozrela trailer, v ktorom sa nachádzalo 90% vtipných scén v samotnom filme. Každopádne bolo to v niečom poučné a malo to svoju iskru, no podľa môjho názoru to nebolo dostatočne hlboké.
      ♥Dark♥ Tu ide chvála hlavne mojej kamarátke, ktorá seriál objavila a hneď mi o ňom povedala. Ja som sa doňho zamilovala v prvej časti a s každou ďalšou sa moja láska iba zväčšovala. Ja som ho už videla celý a. No jednoducho časť môjho ja odteraz patrí iba tomu seriálu. ^-^ Bolo mi cťou sa s ním podeliť, tak dúfam, že naň ešte namotáš veľa ľudí :)
      Tieto mesiace pre mňa boli naozaj neuveriteľné, tak dúfam, že sa s prichádzajúcou jarou šťastie usmeje i na teba. Aj ja ti prajem krásne jarné dni plné slniečka a radosti a naozaj veľa chuti do čítania, písania a blogovania (a hlavne sa do ničoho nenúť, pretože to čakanie za to stojí ♥). Si naozajstné slniečko Mony ;)

      Odstrániť

Popular Posts