Knihomoľský TAG

8:21


Aloha. Tento blog tu už "stojí" (aj vy tak nenávidíte používať toto slovo? :D) vyše piatich mesiacov a až doteraz ste na ňom nemohli nájsť žiaden TAG. Tessie to však zmenila a máme tu Knižní/ Knihomoľský TAG (ktorý som si poprekladala a máličko poupravila podľa môjho gusta ).

1. V akom fantasy, či dystopickom svete by si chcela žiť?
Harry je vždy cesta. A ja viem, že bol mnou omieľaný už toľko ráz (najmä keď ho teraz čítam, som Harry hento, Harry tamto...), ale predstavte si, že na konci augusta si balíte svoj obrovitánsky kufor, beriete si svoju sovu... Ešte stále so mnou nesúhlasíte hmmm? Ďalej Selekcia (ale samozrejme iba v prípade, že sa v nej ocitnem :D) a napadá ma ešte Rudá jako rubín, pretože cestovanie časom? Gideon? haló, tam sa musím raz dostať. 


2. Kto by bol tvoj knižný partner?
Peeta Mellark je muž pri ktorom by som si vedela predstaviť svoj život. Je veľmi dobrý, starostlivý a múdry, vlastne neviem vám povedať nejakú jeho zlú vlastnosť. Je to presne ten typ muža, s ktorým si viem predstaviť mať rodinu a tak... Ďalej je tu Lukáš (môj knižný boh), či Sirius Black- myslím, že ten by bol najvhodnejší, keďže rozbíjať vzťahy nie je mojou parketou. 

3. Kto by bol tvoj rodič v svete Percyho Jacksona?
Tajne dúfam myslím si, že Aténa (a teraz sa nechcem robiť nejaká extra múdra či čo), pretože mi príde z bohov najmenšia babráčka (sorry guys :O). 

4. Do ktorej Rokfortskej fakulty by si patrila?
Robila som si testy (prepána, to znie akoby som vám oznamovala nejakú chorobu) a Pottermore ma zaradil do Chrabromilu. A hoci by som zapadla aj do Bystrohlavu, Chrabromil je fakulta môjho srdca. (V najbližšom čase inak plánujem nejaký HP článok, kde o sebe zas-a-znova objavím tieto veci :D)


 5. S ktorou knižnou postavou sa stotožňuješ?
 Luisa Clark. Určite to je ona. Keď som čítala (a pozerala) Me        before you, tak som sa v nej dosť tak trocha videla. Taká ukecaná,  nemotorná, jediné čo mi chýba je jej zmysel pre módu :( A ešte sa  rada charakterizujem (vlastne robím to prvý raz) ako niekto medzi  Hermionou a Tonksovou.

6. Ak by si si mohla vybrať, stala by si sa upírom, alebo vlkolakom?
Asi by som sa hodila dolu z mosta. Nie, ale vážne čo by som si vybrala? Asi upíra, ale iba v prípade, že by som bola dampýrka. Inak zrejme možnosť číslo jeden. 

7. Ak by si sa na jeden deň mohla stať niektorou knižnou hrdinkou, ktorá by to bola?
Určite Celaena Sardonien. Ona je fakt trieda a hoci iba na deň, stala by sa zo mňa poriadna bad-ass holka. Síce by som jej aj za ten jeden deň určite stihla niečo kvalitne zbabrať, no stálo by to za to, vyskúšať si, aké je to byť nájomnou vrahyňou, nie? 

8. Akú nadprirodzenú moc/schopnosť by si chcela mať?
Vždy, vždy a vždy si vyberiem tú istú. Čítať myšlienky. Hoci by sa mi to po čase zrejme vypomstilo, chcela by som sa ešte hlbšie ponoriť do mysle človeka a dozvedieť sa o ňom všetko. Možno trocha manipulatívne, možno trocha strelené, no musíte uznať, že geniálne :).  A ak nie túto schopnosť, tak potom neviditeľnosť (nie celoživotná, ale občasná), alebo schopnosť lietať. 

9. Ktorým zloduchom by si chcela byť?
Asi Bellatrix Lastrange. Chápete, keď mrcha tak poriadna. Vlastne nemám vysnívaného žiadneho zloducha a Bellatrix by som mala z duše neznášať, lebo zabila moju obľúbenú postavu, no ona má v sebe nejaké zatracené kúzlo (a nie len ona, ale aj Helena). A robila som si aj test a vyšla mi ona. Je fakt strašná, ale ani Harry by bez nej nebol tým, čím je. 

10.  Ktorú knihu by si odporúčila čítať všetkým?
Ja o sebe nemám pocit, že som prečítala zasa tak veľa kníh. Ako, nechápte ma zle, čítam dosť kníh, no občas sa mi zdá, že som v literatúre veľmi málo rozhľadená. Zatiaľ tou najuniverzálnejšou a jednou z najkrajších kníh môjho života je Malý princ. Vhodný pre každého človeka, v ktorom sa ešte stále skrýva aspoň kúsok dieťaťa. Absolútne nádherná kniha, ktorá nikoho nenechá bez emócií. Nikoho. 




You Might Also Like

2 komentárov

  1. Tohle je velice skvělý TAG, ve kterém se autor může, jak se patří vyřádit :) Peetu bych také brala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, máš pravdu. Ja veľmi rada rozmýšľam nad takýmito otázkami a preto mi prišlo super ho spraviť. :)) A Peeta je fakt úžasný chlapec, takže myslím, že my dve by sme neboli jediné, ktoré by ho hneď brali :D

      Odstrániť

Popular Posts