(Dvoj)Mesačný prorok VII. (10.2017)

8:47

Mesačný Prorok víta vás tu zas a znova,
dúfam, že načas priletela vaša sova.
Verím, že priatelia, našli ste si čas na oddych, 
aby ste sa dozvedeli, čo sa stalo V Krajine Kníh.


Thirteen Reasons Why Cinder & Ella (Cinder & Ella, #1)   Sedem minút po polnoci  Pasažérka (Pasažérka, #1)  Vrania šestka (Vrania šestka, #1)  Nebo na dosah
Ak na svete existuje niečo, čomu nikdy nebudem chápať, je to plynutie času. Teda áno, chápem, že na prežitie jednej minúty nám postačí 60 sekúnd a jeden rok má 365 dní. To, čo mi robí problémy je to pomyselné plynutie času. Keď sa jedna minúta občas zdá byť večnosťou a inokedy sa dva mesiace pre mňa stávajú malou a do istej miery, bezvýznamnou jednou sekundou. A tak tomu bolo i tieto dva mesiace, ktoré sa podeli, nik nevie kam...
» September a október boli pre mňa, skoro ako pre každého z nás dva veľmi ťažké mesiace. Letná pohodička sa zo dňa na deň vytrácala a nahrádzali ju usmrkané, krátke a uponáhľané dni. Ja som si odchádzajúce slniečko a prvé vločky užila v spoločnosti 6 kníh. Hoci je to (oproti napríklad začiatku roku) naozaj chabé číslo, teším sa, že som si knihy nesmierne užila. 
☕☕☕☕ Prvou knihou, ktorú som zobrala do rúk bola 13 Reasons Why. Stalo sa tak hlavne kvôli môjmu odhodlaniu pozrieť si seriál, ktorý všetci vychvaľovali až do nebies (takže spojlerov mám samozrejme neúrekom :). A keďže jedným z pravidiel knihomoľa je stavať knihu pred seriál, pustila som sa do nej s očakávaniami až nad mraky. Bolo to fajn. Občas svetoborné, občas hlúpe, no naozaj to bolo zaujímavé čítanie,
☕☕☕ Po samovražde som si mala chuť navodiť si trochu veselšiu atmosféru a tak som siahla po úplne sladučkej romantickej contemporary knihe Cinder & Ella. Myslím, že už z názvu je všetkým jasné, že táto kniha bola takým tínedžerským a romantickým prerozprávaním Popolušky. Na Goodreads ma k nej veľmi ťahali hlavne krásne 5-hviezdičkové hodnotenia, no bola som trocha sklamaná z absolútneho priemeru, ktorý som dostala. Neviem, nejako ma to nechytilo, no nemôžem povedať, že by to nebol veľmi príjemný príbeh.
☕☕☕☕☕ Príbeh od Patricka Nessa- Sedem minút po polnoci, mi na poličke sedel už príliš dlho a presne sychravé jesenné počasie sa mi preň zdalo ideálne. Mala som pravdu. Zas a znova som bola Patrickom Nessom uchvátená (a dozvedeli by ste sa to aj z recenzie, no kým som ju začala písať, už to ani nemalo cenu) a... Ja vlastne ani neviem čo povedať. Bolo to niečo také krásne a hlboké... Musíte si tento príbeh prečítať.
☕☕☕☕ Na narodeniny som si kúpila taký malý knižný darček v podobe Cestovateľa. Bola to neskutočne spontánna záležitosť, ktorá sa však celkom vyplatila. Knihu som si užila (aj keď som ju kvôli výletom, povinnostiam a všetkému okolo čítala skoro 3 týždne!) a hoci nepatrí medzi to najlepšie, čo som kedy prečítala, bola to príjemná fantasy oddychovka, ktorá dala zabrať aj mojej romantickej dušičke.
👑☕☕☕☕☕👑 Najlepšou knihou celého dvojmesiaca sa pre mňa (i keď nie úplne jednoznačne, lebo Patrick Ness♥) stala Vrania šestka. Bola (a stále) som unesená, prekvapená, nadšená a úplne zbláznená do tejto neskutočnej krásky. Každá stránka tejto knihy bola zvládnutá perfektne a ja som sa zamilovala do sveta, úžasných postáv a celkovo, zamilovala som sa do tejto knihy!
☕☕☕☕ Jandy Nelson, Jandy Nelson, Jandy Nelson! Mám pocit, že po vydaní jej prvej knihy som od všadiaľ počúvala len toto. Ani na sekundu som teda neváhala, keď sa mi naskytla možnosť prečítať si Nebo na dosah. A samozrejme, neľutujem. Ak by som tento príbeh mala opísať, tak by som jednoznačne použila slovné spojenie dojemne divný. Je o vyrovnávaní sa so smrťou, o uvedomovaní si, že život ide ďalej, no nie je napísaný tak silene smutne. Je však krásny.

Riverdale Poster Atypical Poster
📺 Chcete sa stať závislým na stredoškolskej somarine, o ktorej viete, že je to somarina, no ani to vás neodradzuje od toho, byť na tom závislý? Pozrite si Riverdale! Seriál o meste Riverdale, ktoré rieši záhadné zmiznutie Jasona Blossoma. Popri tom sa na povrch začnú dostávať všetky "špiny". Samozrejme tu máme typickú americkú strednú školu, ktorá takisto nie je taká nevinná, ako sa tvári. Čakajú vás nezabudnuteľné postavy- Archie (ten netupý športovec), Jughead (outsider, ktorého každý miluje #teamJughead (a pokiaľ ste boli ako dieťa závislý na Disney Channel, budete ho poznať)), Veronica (dobrá basic bitch), Betty (slušná dcéra svojich rodičov), Cheryl (basic bitch) a Kevin (bude to znieť divne, no gej). Je to také tuctové, až si to zamilujete!

📺 Ďalším seriálom, ktorý som videla, je Atypical. Začal sa vysielať iba toto leto a sleduje život autistu, ktorý sa rozhodne nájsť si priateľku. Seriál sleduje sled jeho myšlienok, vtipné príhody z jeho života a dopad, ktorý ma autizmus na jeho rodinu a priateľov. Bolo to neskutočne zábavné a oddychové a mojou najobľúbenejšou postavou je jednoznačne Casey (sestra Sama- autistu), ktorá je naozaj veľmi vtipná rebelská tínedžerka. Seriál má zatiaľ iba jednu sériu a myslím, že tých pár častí je naozaj super.
August Rush PosterMelódia môjho srdca 
» Film o láske, hudbe a viere. Príbeh malého chlapca bez rodičov, ktorý však nadovšetko verí, že hoci nie sú pri ňom, jeho rodičia ho stále nekonečne milujú. A ktovie, možno ho jeho neodbytná nádej a viera pomocou melódie jeho srdca dovedú až priamo k nim.
» Nechápem ako je možné, že som ten film nevidela už skôr. Lepšie neskôr ako nikdy, hovorí staré príslovie a ja musím súhlasiť. Pretože tento film bol jeden z najkrajších, aké som kedy videla. Neuveriteľne nabitý emóciami a predovšetkým nádherný.

Two Weeks Notice Poster Láska s výstrahou 
» Milujem takéto klasické americké klišoidné romantické komédie. Každá je prakticky o tom istom, no cesta, ktorou sa dostaneme k výsledku, sa líši. A tá cesta ma baví. Tento film nám rozpráva o veľmi šikovnej právničke, ktorá kvôli záchrane budovy začne pracovať pre veľmi dôležitého podnikateľa. Na namiesto toho, aby sa stala iba jeho právničkou, sa stane jeho najbližšou pomocníčkou.
» Skvele som sa zrelaxovala a oddýchla som si. Veď aký film so Sandrou Bullock a Hughom Grantom môže byť zlý?


Animálna prítazlivost PosterNiekto ako ty 
» Na klasické americké romcomy z pred 20 rokov som mala tieto dva mesiace šťastie. Začiatok tohoto filmu som videla v televízore a nedalo mi to, tak som sa na to potom pozrela. Tento príbeh zasa sleduje ženu, ktorá sa po rozpade svojho perfektného vzťahu nasťahuje ku kolegovi z práce. A tak, obaja sklamaní zo svojich predošlých vzťahov, začínajú novú kapitolu. Spolu.
» Srdiečko sa mi pár krát zatrepotalo, úsmev som mala na perách stále. Prečo teda nie?


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt i fall apart Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt silence marshmello Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt thrill of it all

❤️ Život sa mi rozbehol naozaj naplno. Ani neviem kam idú všetky tie dni, no užívam si všetko, čo sa deje. Pomaly sa psychicky začínam pripravovať na Vianoce (lebo ja milujem Vianoce!!!) a takisto sa snažím o otvorenie nových príležitostí v živote. Tak dúfam, že sa mi tieto nastávajúce dva mesiace bude dariť. A teraz plnou parou vpred!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt yerevan
Na obrázku môžte vidieť Yerevan- hlavné mesto Arménska. No nevyzerá úchvatne?

Ktorá kniha je vaším jesenným číslom jeden?
Akú hudbu na jeseň poslúchate?
Máte radi jeseň?
Keleka

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Vďaka tvojim recenziám na Vraniu šestku a Nebo na dosah sa mi rozšíril knižný zoznam želaní na Vianoce♥ Ach, to boli skvelé recenzie, ale tie sú u teba vždy ;)
    Ďakujem za tip na film Melódia môjho srdca, vyzerá to krásne a oddychovo, určite pozriem - možno už dnes :D
    Maj sa krásne a nech sa ti darí...a aj ja milujem Vianoce! ^.^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odpovedám síce veľmi neskoro, no ešte stále s radosťou! Tipujem, že melódia môjho srdca sa ti bude páčiť, bolo to plné neskutočne krásnych myšlienok... :) A ja už má Vianoce všade okolo mňa, lebo tá atmosféra je jednoducho neuveriteľná

      Odstrániť

Popular Posts